Tippek és érdekes cikkek a mesterfodrásztól

Kíméletes hajátültetés

Kíméletes hajátültetés

A hajátültetés lényege, hogy a DHT miatt már kihullott hajszálak helyére a legjobb minőségű, és a hajhullás-hormonnak is ellenálló hajhagymákat ültetjük át.


A hajmosás fortélyai

A hajmosás fortélyai

Szeret hajat mosni, vagy nyűgnek tartja a hajmosást? Elégedett az eredménnyel vagy sem? És hosszú távon? Ha úgy gondolja, van mit javítani, talán tudunk adni néhány ötletet.


Milyen alakú az arcod?

Milyen alakú az arcod?

Sokszor konkrét elképzeléssel megyünk a fodrászhoz; pontosan megmondjuk, hogy melyik sztár melyik frizuráját valósítsa meg rajtunk, de elfelejtjük kikérni a szakember véleményét.


Frizura kicsiknek

Frizura kicsiknek

Szeretnéd megzabolázni kislányod fürtjeit? A hosszú, a vállig érő vagy a frufrus hajból is fésülhetünk nap mint nap változatos frizurákat. Sodorjuk, fonjuk és kontyoljuk a tincseket!


4 hajbaj - és megoldás

4 hajbaj - és megoldás

Nem számít, mi a problémád a hajaddal: a csintalan bodrok, a fejbőrre lapuló tincsek, a zsírosan fénylő hajszálak, vagy éppen a korpásodás. Már néhány egyszerű lépés betartásával lenyűgöző lesz a frizurád!


Változatok frufrura

Változatok frufrura

A frufru vágatása talán apróságnak tűnik, mégis hatalmas változást eredményez arcodon. Ha eddig nem engedtél a csábításnak, de már régóta vágysz egy dögös frufrura, mindenekelőtt olvasd el tanácsainkat.


Ha csomókban hullik a haj

Ha csomókban hullik a haj

A hajunk problémái sok mindent elárulnak egészségi állapotunkról. A haj ritkulása utalhat hormonális zavarokra, elégtelen vitaminbevitelre, egészségtelen táplálkozásra vagy akár a fogíny gyulladására is.


Mitől lettek fehérek a hajszálaim?

Mitől lettek fehérek a hajszálaim?

Mikor az ember meglát egy szép ősz nénit az utcán, elönti a jó érzés - talán a nagymamára emlékezteti. Pedig a szürke haj nem csak az idősekre jellemző. Mitől őszül meg valaki? Erre a kérdésre keressük a választ.


Mit árul el rólunk a hajunk?

Mit árul el rólunk a hajunk?

Elgondolkodtál már azon, hogy mit árulhat el rólad a hajad? Vajon tényleg fiatalabbnak látszol, amikor elégedett vagy a frizuráddal? Ragyogó hajjal valóban vonzóbb vagy a férfiak számára?


Fontosak a hajerősítő vitaminok

Fontosak a hajerősítő vitaminok

Kevesen vagyunk elégedettek a hajunkkal: túl vékony vagy vastag szálú, sima vagy göndör, nem tetszik a színe, nehezen fésülhető, esetleg töredezik...


Ápolási tippek

Ápolási tippek

A különböző színű hajakra különböző ápolási módszert javaslunk. Nem mindegy, hogy milyen a balzsam, hogy mikor látszik egy lenövés, illetve hogy ismerjük e a megfelelő ősi praktikákat és tapasztalatokat...


Minél hosszabb, annál jobb?

Minél hosszabb, annál jobb?

Frizuránk nagyobb szerepet játszik mások szimpátiájának vagy ellenszenvének kiváltásában, mint az arcunk vagy a ruházatunk, állítják német és amerikai kutatók. A "hajbeszéd" szinte fontosabb, mint a testbeszéd, és már hajszínünk is rengeteget elárul személyiségünkről


Természetes hajápolás

Természetes hajápolás

Hajunk a test és lélek tükre. A haj érzékenyen jelez a test és lélek állapotáról. A stressz, a nem megfelelő táplálkozás, a környezeti ártalmak mind-mind nyomot hagynak hajunkon; fénytelenné, élettelenné, színtelenné teszik azt.


Terhesség és hajhullás

Terhesség és hajhullás

A hajvesztés általában csak a baba születése után következik be. Ennek több oka lehet. A szervezet raktárainak kimerülése, hiszen egy teljesen új kis szervezetet kell az anyának a sajátjából felépíteni.


Kérdések és válaszok a hajról

Kérdések és válaszok a hajról

A haj fontos szerepet töltött be az emberiség történetében: ősidőktől kezdve védte a fejet a napsugárzás ártalmaitól, védett a hideg ellen és óvta a fejet a fizikai behatásoktól.


Őszi hajregenerálás

Őszi hajregenerálás

Eddig kevés időt és figyelmet fordítottál a hajadra? Vagy egyszerűen csak a nyári sugarak kezdték ki hajkoronád? Elveszítette színét, fakóvá, élettelenné és durvává vált? Semmi gond! Tippjeink segítségével újra formába hozhatod!