Frizura kicsiknek

Szeretnéd megzabolázni kislányod fürtjeit? A hosszú, a vállig érő vagy a frufrus hajból is fésülhetünk nap mint nap változatos frizurákat. Sodorjuk, fonjuk és kontyoljuk a tincseket!

Sodrott tincsek

Középválasztékkal osszuk két részre a hajat a homloktól a tarkóig, majd kétoldalt fonjunk magasított copfot. A copfokat válasszuk két tincsre, majd az így kapott fürtöket egyenként – egymástól kifelé – mutatóujjunkkal sodorjuk meg. A már megsodrott tincseket egymással is tekerjük össze, végül a kellő magasságban gumizzuk meg.

Elrejtett gumi

Hátul, középen válasszuk ketté a hajat, majd a fül magasságában fésüljük két oldalra, és gumizzuk össze. Mindkét copfból válasszunk le egy-egy vékonyka tincset, és tekerjük a gumizott rész köré. Végül hullámcsattal óvatosan tűzzük meg a copf alján.

Bohókás konty

A frizura alapja a két copfban összefogott, sodrott haj. A hosszú copfot úgy tekerjük a hajgumi köré, hogy a sodratlan hajvég szabadon maradjon. A két kis kontyot hullámcsattal, több oldalról rögzítsük. A kimaradt hajvégek vékony tincseit borzoljuk föl.

Felemásra fonott

A középen elválasztott hajból az egyik oldalon, a fejtetőtől indulva úgy készítsünk fonatot, hogy a hármas fonás egy-egy szálát fokozatosan lefelé haladva illesszük be jobbról és balról a tincsbe. A másik oldalon maradt fürtöket a fül alatt gumizzuk össze. Egy-egy tinccsel takarjuk el a hajgumit, a hajvégeket pedig húzgáljuk bojtosra.

Virággal díszített

Válasszuk le a haj egyharmad részét, majd oldalt, magasan gumizzuk copfba, és osszuk három részre. A kapott tincseket egyenként, hármas fonással fonjuk be. Az első fonott fürtöket fektessük laposan a fejtetőre, és tekerjük a gumi köré, majd a külső fonást virágsziromként húzgáljuk ki, végül pedig hullámcsattal rögzítsük. A többi fürtöt hasonlóan tekerjük, húzgáljuk, tűzzük le, s így a hajvirág egyre jobban „kinyílik”.

Pálmafás frizura

Az első copfhoz a hajat a fültő magasságából fésüljük ki, majd gumizzuk egészen a fejtetőre, kétoldalt meghagyva egy-egy lelógó tincset. A tarkón lévő hajból fonjuk a második copfot, majd rejtsük az első copf alá. A kettőt enyhe tupírozással varázsolhatjuk egybe. Ha a felgumizott részt megmagasítjuk, pálmafához hasonlít.